Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  Promocija knjige „Sistematski zločini za etničko čišćenje tuzlanskih Srba“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

17. 06. 2022. PETAK, 17. jun 2022. godine u 11 sati, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

Promocija knjige „Sistematski zločini za etničko čišćenje tuzlanskih Srba“

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji održalo je promociju knjige

PETAK, 17. jun 2022. godine u 11 sati, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

 

 

U petak, 17. juna, u 11 sati u Press centru Udruženja novinara Srbije (Knez Mihailova 6/III), održana je promocija knjige „Sistematski zločini za etničko čišćenje tuzlanskih Srba“ (Masakriranje kolone pripadnika JNA; Život pod terorom i omrazom; Krvavi Dan mladosti na Tuzlanskoj kapiji).

Autori knjige su Milan Bekan, Luka Nikolić, Vitomir Pavlović, Ostoja Minić, Dušan Milovanović, dr Zoran Vučinić, dr Pero Spasojević, Jovo Bajić, pukovnik Branislav Glušica i dr Stevo Pašalić, a izdavači su Zavičajno udruženje Tuzlaka, Bijeljina i Narodna prosveta, Beograd. Svojim prilozima u knjizi prvi put svedoče general Milan Nedeljković i pukovnik Mile Dubajić.

O knjizi su na promociji govorili autori: Milan Bekan, dr Zoran Vučinić, dr Stevo Pašalić, Dušan Milovanović, kao i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Mlađen Cicović.

Ova knjiga desetorice autora razotkriva kako je na perfidan način „najjugoslovenskiji grad u Bosni i Hercegovini“ ostao bez Srba i kako su počinjeni masovni zločini bez kazne. Bez iluzija i poricanja da je tokom građanskog rata u BiH (1992-1995) i na drugoj strani bilo zločina i stradanja, ova knjiga rasvetljava uzroke i nepobitno dokazuje da su Srbi sa prostora Tuzlanskog regiona doživeli stravičan progon, kome su posebno doprinela dva teška zločina, prvi - masakriranje pripadnika JNA 15. maja 1992. godine u tzv. Tuzlanskoj koloni, i drugi - teroristički akt počinjen 25. maja 1995. godini na Tuzlanskoj kapiji.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji finansijski i organizaciono podržalo je ovu promociju u funkciji njegovanja kulture sećanja na srpske žrtve.

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na YouTube kanalu Press centar UNS.

 

VREME:

PETAK, 17. jun 2022. godine

11 sati

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III,

Beograd



Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs