Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  Konferencija za novinare o novoj podvarijanti koronavirusa, primeni bivalentne vakcine protiv KOVID-a 19 i pojavi malih boginja u Srbiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

25. 01. 2023. SREDA, 25. januar 2023. godine u 11 časova, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

Konferencija za novinare o novoj podvarijanti koronavirusa, primeni bivalentne vakcine protiv KOVID-a 19 i pojavi malih boginja u Srbiji

Konferencija je organizovana u okviru projekta MOMENTUM – Transformacija i pravičnost rutinske imunizacije (eng. MOMENTUM Routine Immunization Transformation and Equity) koji implementira John Snow Research & Training Institut (JSI) finansiran od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (U.S. Agency for International Development – USAID).

SREDA, 25. januar 2023. godine u 11 časova, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

Zaključno sa 18.1.2023. godine pоtvrđеnе su mаlе bоginjе коd 12 оsоbа sа tеritоriје Smеdеrеvа u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi zа mоrbilе Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”. Takođe u toku je sezona respiratornih infekcija, očekuje se porast obolelih od gripa, a u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi prati se porast slučajeva zaraze koronavirusom usled pojave nove podvarijante koronavirusa XBB.1.5. U Srbiji su odnedavno dostupne dve bivalentne vakcine protiv protiv KOVID-a 19 čija je primena nedavno počela.

Medijima su se obratili prof. dr Miloš Marković i doc. dr Emina Milošević sa Insittuta za mikrobiologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu,  dr Vladan Šaponjić ispred Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, i dr Dragoslav Popović iz Udruženja za javno zdravlje Srbije.

Prof. dr Marković, prof. dr Banko, doc. dr Milošević i Dr Popović su grupa naučnika i stručnjaka u oblasti imunizacije, imaju savetodavnu ulogu i na raspolaganju su medijima, javnosti i zdravstvenim profesionalcima da odgovore na najčešće postavljena pitanja u vezi sa KOVID-om 19, vakcinama protiv KOVID-a 19, i drugim temama u vezi sa imunizacijom.

Konferenciju organizuje Projekat MOMENTUM – Transformacija i pravičnost rutinske imunizacije (eng. MOMENTUM Routine Immunization Transformation and Equity) finansiran od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (U.S. Agency for International Development – USAID) koji implementira John Snow Research & Training Institut (JSI). Projekat u Srbiji pruža tehničku podršku za vakcinaciju protiv KOVID-a 19 i ima za cilj da reši problem oklevanja sa vakcinacijom i ojača prihvatanje zdravih stilova života, uključujući vakcinaciju, osnaži zdravstvene radnike da odgovore na pitanja, pogrešne informacije i dezinformacije u vezi sa vakcinacijom kod stanovništva, i omogući da se na pozitivnim iskustvima uči između zemalja u regionu.

Za eventualna dodatna pitanja možete se obratiti vođi tima projekta za Srbiju, dr Stefanu Mandić-Rajčeviću na stefan.mandicrajcevic@gmail.com

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na YouTube kanalu Press centar UNS.

 

VREME:

SREDA, 25. januar 2023. godine

11 časova

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III,

Beograd

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.




Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs