Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  „Srpska se brani i u Srbiji“ – tribina i promocija zbornika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

28. 02. 2023. UTORAK, 28. februar 2023. godine u 12.30 časova, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

„Srpska se brani i u Srbiji“ – tribina i promocija zbornika

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i informativno-politički portali „Sve o Srpskoj“ i „Fakti“ održali su na tematsku tribinu

UTORAK, 28. februar 2023. godine u 12.30 časova, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

TEMA: „Srpska se brani i u Srbiji“ – tribina i promocija zbornika

 Povodom  9. januara – Dana Republike i 28. februara – dana kada je donesen prvi Ustav Republike Srpske Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i informativno-politički portali „Sve o Srpskoj“ i „Fakti“, u utorak, 28. februara, u 12.30 sati u Pres centru UNS (Knez Mihailova 6/III) organizuju tematsku tribinu „Srpska se brani i u Srbiji“.

Na tribini će biti predstavljen i zbornik izlaganja sa deset beogradskih tribina o Republici Srpskoj u izdanju Predstavništva i dva informativno-politička poratala.

Na tribini su učestvovali predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i : Vladislav Jovanović, Nenad Kecmanović, Aleksandar Pavić, Slobodan Reljić, Siniša Ljepojević, Aleksandar Raković, Milomir Stepić, Predrag Ćeranić i Đuro Bilbija, a uvodnu riječ dao je Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Učesnici će pokušati da daju odgovore na nekoliko ključnih pitanja. Ako se Srpska brani i u Beogradu, ne brani li se i Srbija u Banjaluci? Šta bi za RS značio eventualni kompromis Srbije na KiM, a šta održavanje status quo-a?  Dnevne konsultacije predsjednika, sastanci dvije vlade, zašto ne i jedna nacionalna politika?  Zašto jedino Rusija od velikih sila potpisnika u Parizu, i danas podržava Dejtonski ustav BiH? Gdje će se naći Srpska i Srbija pri budućoj podjeli Evrope na evroatlanstki  i evroazijski  blok?

U 18 sati u svečanoj sali Doma vojske, Predstavništvo će prirediti tradicionalni, deveti po redu, prijem povodom Dana Republike i godišnjice prvog Ustava Republike Srpske.

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na YouTube kanalu Press centar UNS.

 

VREME:

UTORAK, 28. februar 2023. godine,

12.30 časova

 

MESTO:

Press centar, UNS, Knez Mihailova 6,

Beograd

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs