Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  “Čujete li nečujni plač beba?”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

29. 05. 2021.

“Čujete li nečujni plač beba?”

Udruženje “Nestale bebe Beograda” Vas poziva na skup “Čujete li nečujni plač beba?" u subotu 29. maja u 12 časova ispred muzeja Cvijete Zuzorić na Kalemegdanu

U subotu, 29. maja 2021. godine u 12 časova ispred muzeja Cvijete Zuzorić na Kalemegdanu održaće se javni skup “Čujete li nečujni plač beba?” kako bi se nastavila kontinuirana kampanja podizanja svesti javnosti, kao napor da se izgradi javno prepoznavanje neophodnosti regulisanja pitanja rešavanja tvrdnje roditelja koji sumnjaju da su im deca kidnapovana u porodilištima u Srbiji.

Predsednica Udruženja “Nestale bebe Beograda” Milena Janković, pozvala je sve dobronamerne ljude da se okupe i da javnim okupljanjem podignu svest o ranjivosti i bespomoćnosti nestale ili ukradene dece sa osvrtom na povredu njihovih osnovnih ljudskih prava bez obzira na državu, režim ili vreme.

Projekat “Čujete li nečujni plač beba?” je zasnovan na metodologiji protiv trgovine ljudskim bićima u Nemačkoj Sloveniji i Srbiji.

Protest javne svesti putem vizuelno-zvučnog performansa, sa učesnicima, glumcima, muzičarima kao i pisanjem poruka EU kako bi se skrenula pažnja na problem i pomoglo da se reši.

Manifestacija se održava kao deo Kampanje podizanje javne svesti o ranjivosti i bespomoćnosti nestale ili ukradene dece s osvrtom na kršenje njihovih osnovnih ljudskih prava, bez obzira na državu, režim ili vreme.

Sećanje na žrtve trgovine ljudskim bićima je osmišljen u okviru Projekta Udruženja "Nestale bebe Beograda” kao sastavni deo projekta EACEA- Program Evropa za građane i građanke " Sećanje 2020 „Nečujni plač nestale ili ukradene dece“.

Očekuju se predstavnici grada Beograda, EU, predstavnici udruženja roditelja, gosti iz Slovenije i druge javne ličnosti koji će oplemeniti ovaj skup.

Pozivamo sve medije i zainteresovane da se pridruže i da podrže kampanju u interesu opšte javnosti.                                                           

Kontakt: Branka Lazić, PR projektaMob: 060 41 71 333 Mail:brankaesensa@gmail.com

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs