Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Promocija knjige "Trilogija Midar" i otvaranje izložbe slika "Boja i ja" pisca i slikara Ilije Šaule
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

18. 10. 2022.

Promocija knjige "Trilogija Midar" i otvaranje izložbe slika "Boja i ja" pisca i slikara Ilije Šaule

"Trilogija Midar" pisca i slikara Ilije Šaule biće predstavljena sutra, 19. oktobra u 18 sati u Beogradu (Press centar UNS-a), dok će od 19 sati biti otvorena izložba slika "Boja i ja" (Galerija Aksios - Knez Mihailova 6/III).

"Trilogija Midar" obuhvata tri knjige: "Bulevar svjetlosti (promisli o životu)", "Bijeg iz vječnosti (eseji)" i "Midar (roman)".

O knjigama će govoriti Irina Deretić i Milica Lilić.

Iz beleške o piscu:

"Ilija Šaula, zaljubljenik u književno stvaralaštvo, krenuo je putem ličnog usavršavanja kako bi nadogradio talenat i nadoknadio nedostatke uskog obrazovanja. Izabrao je put umjetnika, da bi životnu borbu pretvarao u igru i sa njom život činio ljepšim i boljim..."

"Poezija Ilije Šaule prevođena je na italijanski, engleski, španski, poljski i albanski jezik. Šaula danas živi i stvara u Filadelfiji (Pensilvanija, SAD), član je Srpsko-kanadskog udruženja pisaca "Desanska Maksimović" sa sjedištem u Torontu i član Udruženja književnika Srbije. Francuska 7, Beograd.

Pored pisanja bavi se slikarstvom i izdavaštvom. Osnivač je i vlasnik Književne radionice "Kordun", čiji se rad može pratiti na portalu www.literaryworkshopkordun.com i izdavačke kuće Književni ESNAF u Beogradu.

Dobitnik je i književne nagrade "Rastko Petrović" za roman "Midar", najbolji roman u dijaspori na srpskom jeziku 2019, koji mu je dodijelila Matica iseljenika Srbije i Srba u regionu.

Do sada je objavio osam knjiga:

"Na zgarištu samoće", poezija, 1989, Napoli: La Sfinga 1989.

"Piramida misli", poezija, Beograd, DTA, 2007.

"Moj dio neba", poezija i proza, 2008.

"Žena u meni ili ja u ženi", poezija, Užice, Grafičar, 2017.

"Midar", roman, Beograd, ALMA, 2018.

"Bijeg iz vječnosti", eseji, kratka proza, Beograd, ALMA, 2019.

Priredio je zbornik radova autora u rasijanju na sjevernoameričkom kontinentu.

"Reč iz rasejanja", poezija i proza, West Chester: Književna radionica Kordun, 2014.

Kao i zbornik radova posvećenih oproštaju sa Nj.P. mitropolitom Crnogorsko-primorske mitropolije SPC, Amfilohijem Radovićem:

"Omilije sa Amfilohijem", poezija i proza, Beograd: Arte i Književni ESNAF, 2021. (zajedno sa kolegama Miodragom JAkšićem i Milanom S. Markovićem)".

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs