Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Otvaranje izložbe slika Milice Trnavac "Jedan je život"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

03. 04. 2023.

Otvaranje izložbe slika Milice Trnavac "Jedan je život"

Izložba slika "Jedan je život" Milice Trnavac biće otvorena danas, 3. aprila u 19 sati u Umetničkoj galeriji Aksios (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd) i trajaće do 5. maja.

Milica Trnavac rođena je 1973. godine u Beogradu. Sa porodicom se 1982. godine seli za Nju Jork. Sa 16. godina dobija stipendiju fakulteta Lepih umetnosti pa je kao poseban talenat u oblasti fotografije, još pre završetka srednje škole, primljena na čuveni univerzitet “School Of Visual Arts”. Na četvrtoj godini studija opredelila se za smer filmske režije, pošto je to za nju bio prirodan korak. Slikarstvo, fotografija i film kao “slike u pokretu”.

Kao ćerka našeg čuvenog slikara Radovana Trnavca Miće, uz slikarstvo je odrasla, miris terpentina i pranje četkica je podsećaju na detinjstvo i dane provedene u ateljeu. Milica je imala sreću da joj je porodica imala galeriju u Soho-u na Manhattan-u, što joj je pružilo mogućnost da se druži sa najboljim umetnicima iz celog sveta. Po završetku studija vraća se u Beograd i radi kao reditelj na RTS-u, najpre u Beogradskom programu, a potom prelazi u redakciju kulturno-umetničkog programa RTS-a gde je izmedju ostalog režirala kultnu emisiju “Metropolis“. Svoju karijeru na RTS-u završava u redakciji kulturno- zabavnog programa 1999.godine. Početkom 2000. Milica počinje da se bavi advertajzingom i više od 15 godina radi u najboljim marketinškim agencijama u zemlji.
Godinama se bavila komercijalnom umetnošću, stvarajući kampanje i dizajnirajući brendove. Odrastajući uz slikartstvo oduvek je znala da će se u nekom trenutku time baviti. Slikarstvo je nešto što godinama sazreva u nama, rekao je Pikaso. Danas Milica svoje vreme provodi ispred platna kreirajući slike vedrih boja u kojima se prepoznaju tragovi njenog života.


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs